Salı, Ekim 17, 2006

matrix nedir? nedir matrix?


matrix (okunuşu=meğtriks)
sevgili okuyularım. en merak edilen konulardan biri de matix filminin neleri içerdiği ile ilgili oldu diyebilirim, gelen sorulardan...
efenim, şimdi şööle oluyoo.
bizim kurtarıcı olarak adlandırmamız istenen Neo aslında orada dünyayı -ki asıl dünya matrixde, berbat bir halde. insanların yaşadığını sandıkları dünya sanal bir dünya ööle çiçekli böcüklü felan- ele geçirmeye çalışan makinelerden kurtarmaya çalışan bir fanii. insanları tarlalarda yetiştirip efenim onları kullanıyoo makineler. insanlar pek bi mutsuz tebi. bir de efennime sööliim ajan var efenim. ajan smith denilen bu şahıs da aslında bu bilgisayar programı tarafından yaratılmış amma gelin görün ki ona karşı gelmiş ve herkesi kendi gibi yapıp herşeye sahip olmak isteyen karizmatik bir genç adam.
tebi filmimiz duygulardan mahrum bırakılmamış ve trinety denilen erkeksi bi bayanla neomuza bi aşk şeetmişler efenim.
işin aslı bu. amma tebi insanlarımız bu filmin içinde asıl bir din propagandası şeediildii ve neonun isayı, ajan smithin de şeytanı temsil ettii düşüncelerine kapılmışlardır ki herkes isteedii şeyi filmden istedii gibi şeedebilir tebi efenim. kafanızı hangi yönde kullanmak ister iseniz onu anlayıp kınar ve yahut saygı duyarsınız sayın okuyucularım. allah bize beyin vermiş ki kendi fikrimiz zikrimiz olsun diye di mi efennim?
her neyse olay bu iken bu. matrix tabi pek çok ilgiyi üzerine çekmiş ve yapımcılarının her türlü köşeden birkaç kere geçmelerini sağlamış bir action (eğkşınn=hareket, bööle kıpır kıpır yani) filmdir.
evet sayın okuyucularım yine bir konunun sonuna geldik.
hepinizi matrix düzleminde selamliyor ve ikilik düzlemlerinizin, altılık düzleme dönüşüp daha bi farklı açılardan dünyayı irdelemenizi reca ediyorum.
öpüşlerim onluk sistemler şeklinde sizleri bulsun efenim...
GÜLFİDAN

Hiç yorum yok: