Salı, Ekim 17, 2006

Albert Einstein ve izafiyet


einsteinın izafiyet teorisi ile ilgili gelen sorulara yanıt vermeden önce bu derece önemli bir bahsi açmama vesile olduunuz içün sizlere sonsuz minnetimi fışkırtırım sevgili okuyucularım.
efenim bilindii üzre einstein, aslen bir alman vatandaşı olmasına karşın okul ile arasında olan bazı tatsız olaylar nedeniylen vatandaşlıktan çıkmış ve yıllar soora isviçre vatandaşlıına geçene kadar navatandaş olarak yaşamıştır.
bu adamcağızımız matematik öğretmeniylen yaşadıı problemlerden dolayı okula küsmüs amma bilime sırtını dönmemiştir. ve nitekim fizik alanında yaptıı çalışmaların en önemlisi e=m x c2 (kare) olarak formulize edilen izafiyet teorisidir.
burada albert şunu vurgulamaktadır. kütlenin enerjiye dönüşme eylemi işte bööle mümkündür.
ışık hızından daha hızlı olduumuzu şedin sevgili okuyucularım, o vakit zaman bizim içün yavaş işlerkene ışık hızından daha yavaş olanlar içün daha hızlı işler yani.
yani ajdaa pekkan eğer ışık hızından daha hızlı koşabileydi o vakit botox ve dahi bilimum estetik operasyonlara bu denli masraf etmeyecekti. bilmem izah edebildim mi saygıdeğer okuyucularım.
tebi daha karmaşık ve bilimsel bi dille anlatmam kabildi ancak sizlerin kelime dağarcıını ve bilgi dağarcıını gözönünde bulundurmam gerekliydi sevgili kitlem
sizleri pek çok atom parçacıına ayıraraktan her parçacıı ayrı ayrı öpücüklerimle izafi ediyorum efenim...
GÜLFİDAN

Hiç yorum yok: