Perşembe, Kasım 16, 2006

bilgilendirme ötesi sohbet


sayın sayılan okur-yazar kitlem
efennim yine pek bi önem teşkil eden mevzuularlan sizinle şeedicez bu vakit.
düşünür-okurlarım, düşünün bi, insan denilen varlıklarız di mi efennim? niçün varız? niçün yaşıyoruz? ve yahuttan niçün ölüyoruz efennim di mi?
var olan ilk düşünürlerlen -ki bunlar harbi düşünmüşler efennim, sorulmuş bu sorular. hatta tüm bilimlerin anası- babası sayılan "felsefe" (phylosophi) bilimi bööle pırtlak vermiş efennim. sormuşlar evvelea "insan neden var?" hıh, işte bu cevabı arayaraktan gelmişiz bu günlere, yıl olmuş nerdeyse 2007 halaa bi cevap yok efennim. bi gurup insan bunu inançlarla açıklamak istemiş diğer bir gurup ise bilimsel tesbitler yapmış ama hep "insan nasıl var olduu" ile ilgili şeetmişler efennim. hiçbiri "neden" sorusuna bi izzahat getirememiş.
çünki zor bi cevaptır efennim, takdir buyurcaanız gibi. pek bi zor hem de. pek bi gereksiz bi de. efennim, varız işte di mi ama? yaşıyoruz çok şükür. ööle, nedenlerle niçinlerle vakit kaybetmenin yerine daha bi verim sunabileceemiz bişiler şeetsek di mi efennim? yani hani ne biliim, "neden varız"dan ziyade "varız amma ne işe ve nasıl yararız?" gibi daha bi anlam, daha bi önem şeeden sorular sorup da cevap arasak di mi ama efennim? "kaşık" ın icadı bile insan tarihi açısından pek bi muazzam bi icadkene, kimsecikler bilmez ki ilk kaşığı icad eden o yüce ilk insanım kimdir. ve dahi bilmez ve bilmek gereksinimi duymaz. neden? çünki, "ilkel" başlığı ile süslediği ve dolayısıylan kendini yücelttiği ve o zaatları aşağıladığı, a-modern diyip kendini pekmodern ilan edebildiği insanların bi icad yapabilmiş olup da kendinin bi halta yaramadıını bilme korkusu tavan yapmaktadır da onun içün efennim, onun içün. nüfus sayısı minimumkene yapılmış olan icadlar nüfus sayısı oooo'lara ulaşmışkene pek bi dooru orantısız durumdadır. diğer bi ifadeylen, nüfus ile icadların sayısı ters orantılıdır efennim. komik amma trajikomik bi komiktir aslen bu komik. yani daha az kıvrıma sahip beyinlerin sayısı az iken daha çok kıvrıma sahip beyinlerin sayısı çoğalmış amma icadlarda sayıcana ve değercene pek gözle görülen düşüşler vukuu bulmuştur efennim.
şimdik sizden ricam, elinizi önünüze alıp bi düşünün, önünüze almaya da bilirsiniz elbet amma düşünün; ben ne işe ve ne yaparak yararım? cevabını bulup uygun olan cevap doorultusunda hemen harekata geçiniz efennim. geçiniz ki, "insan neden var" ile "neden ölüyoo ki?" sorularının aralarını pek bi anlamlı sorularla dolduralım hem de cevabı olan sorularla efennim.
bi müthiş anlamda gerekli köşemin daha sonuna gelmişkene sizleri düşünceli ve sorgusuz sualsiz öpüyor günlerinizin güzel sorularınıza bulduunuz güzel cevaplarla geçmesini diliyorum.
esen kalın, esmeyen ince... ( yine bi espirimle çatılmış kaşlarınızdan, kulaklara uzanmış ağzınıza yolculuk etmenin gururundayım:))
GÜLFİDANınız















Hiç yorum yok: